🎉 Yeni WordPress eklentimizi kullanıma sunduk! Şimdi indirin

Yol Haritası

Clonable Is continuously optimizing its product!

Yol haritası header

Clonable is continuously optimizing its product. What can be expected in the near future? Be sure to scroll down to the 'Upcoming features' so you know what to expect. Also check out our desired features

Yaklaşan özellikler

Begin 2025

XML besleme aboneliği

Clonable zal naar alle waarschijnlijkheid een XML-feed abonnement lanceren, waarmee je eenmalig of dynamisch je XML-feed kunt laten vertalen, én waarbij vervangende regels mogelijk zijn om de kwaliteit te verhogen. Ook willen we hier op termijn een editor voor bouwen, zodat proofreading nog gemakkelijker wordt. 

Begin 2025

Metni görsellere dönüştürme

Bazı durumlarda metinleri resimlere çevirmeyi de mümkün kılmak istiyoruz, böylece müşterilerimiz resimleri değiştirmek zorunda kalmayacaklar. Bu arada, bazı kullanım örnekleri üzerinde çalıştık, ancak bunun müşteriler için daha düşük bir önceliği var, bu nedenle geliştirilmesi ertelendi.

Q4 2024

Mijnwebwinkel / CCV Shop / Bol.com ile bağlantılar

Clonable zal aan de slag gaan om voor bepaalde platformen een eenvoudige vertaaloplossing koppeling te bouwen, in samenwerking met deze platformen. Welke volgorde deze gereed zijn is op dit moment nog onduidelijk. 

Q4 2024

AI - ook meerdere blokken, hele pagina's en hele websites

Ipv alleen 1 blok tegelijkertijd willen we de functionaliteit voor meerdere blokken, hele pagina's en hele website beschikbaar stellen

Q4 2024

WordPress - Integratie Contact Forms

Voor het populaire Contact Forms willen we een meertalige extensie bouwen. 

Q3 2024

Wordpress'e ek olarak alt klasör işlevi - alt klasör orijinal etki alanında klonlama

Op dit moment is het gebruikelijk om te klonen op een nieuw of een subdomein. We willen ook een subfolder mogelijkheid aanbieden voor alle niet-WordPress klanten. Sommige klanten wensen dit vanwege hun merk opbouw. We zijn nu aan het testen en met een maatwerkoplossing is het nu al mogelijk, maar hier zijn nog wel vrij forse kosten aan verbonden.

Q3 2024

Arabisch RTL support

Arabische taal werkt al prima, maar de content moet ook nog beter uitgelijnd worden van rechts naar links, momenteel wordt dit nog niet helemaal top gedaan.

Q3 2024

Pagina's niet vertalen

Sommige pagina’s wil je überhaupt niet vertalen. Het zou prettig zijn als je die kunt uploaden, en kunt aangeven of je bepaalde andere blokken op die pagina’s wél vertaald wil zien. Zoals de footer, header, enz.

Q3 2024

WooCommerce - Productprijzen aanpassen

Om internationale prijsstrategieën te kunnen hanteren is het handig als per clone verschillende prijzen kunnen worden gebruikt.  

Q3 2024

WooCommerce - Valuta aanpassen

Voor WooCommerce willen we het gemakkelijker maken verschillende valuta te gebruiken per clone.

Augustus 2024

Shopify app

Om de Shopify compatibiliteit en mogelijkheden uit te breiden ontwikkelen we een speciale app voor Shopify. 

Juni 2024

Magento url plugin

Bij Magento zou een plugin sommige functionaliteiten voor vertalingen van urls veel kunnen verbeteren. Hier gaan we in stappen een plugin voor ontwikkelen. De eerste versie ervan zal rond juni verschijnen.

Juni 2024

AI - Internationale SEO

We willen het eenvoudiger maken SEO toe te passen in internationale clones, door met prompts, trefwoorden, e.d. te gaan werken.

Juni 2024

AI - Tone of voice

Voor marketing is het prettig als de tone of voice aangepast kan worden. Waarmee bijvoorbeeld wat meer ingetogen of juist met meer passie kan worden verteld over een bepaald product. Of een bepaald onderdeel wat meer uitgelicht kan worden, omdat de internationale doelgroep dat belangrijker vindt dan de doelgroep in eigen taal. 

Mei 2024

Website kosten calculator

Om te checken uit hoeveel karakters een website bestaat willen we de tekenteller die we al voor intern gebruik hebben gebouwd, uitbreiden en gereed maken voor potentiële klanten. Zo kunnen klanten inschatten hoeveel vertaalcredits zij nodig hebben.

Mei 2024

SPA / Nuxt / Next functionaliteiten verbeteren

Voor sommige websites zijn er nu nog niet altijd Clonable sites te genereren. Dit omvat voornamelijk SPA / Nuxt / Next websites. We willen de compatibiliteit flink uitbreiden, waardoor niet slechts 5% van de websites te klonen valt, maar ongeveer 50%. 

Juni 2024

Değişiklikleri kaydetmeyi etkinleştir

Bir ajans olarak SEO değişikliklerini klona uygulayıp ardından orijinal web sitesindeki aynı sayfayı değiştiriyor musunuz? Normalde o zaman SEO değişiklikleri kaybolur. Müşteriler için bir tür "kilit" oluşturarak bunu önlemek istiyoruz. Orijinal web sitesi değişecek olsa bile SEO değişikliklerini çevrilmiş sürümde kaydedebilirler.

Mei 2024

Vlaams dialect

Vanuit Nederland komt vaak de vraag of we ook kunnen klonen naar het Vlaamse dialect. Hiervoor bouwen we een oplossing.

Mei 2024

Sözlük

Sommige klanten weten van tevoren al hoe ze bepaalde woorden willen gebruiken in hun vertalingen. Voor hen gaan we een ‘glossary’ introduceren, waarmee ze zelf hun eigen vakjargon kunnen aangeven zodat bepaalde woorden áltijd op een en dezelfde manier vertaald worden. 

April 2024

In-browser vertalingen voor klanten

Om bepaalde elementen die niet vertaald worden toch te kunnen vertalen komt er een speciale functie met in-browser vertalingen. 

April 2024

Backup feature

Sommige klanten met enorm grote sites hebben gevraagd om een backup feature, waarmee zij ook in gevallen dat er problemen zouden zijn bij Clonable, altijd nog een HTML backup hebben van alle pagina's en vertalingen.
 

April 2024

Dollar abonnementen

Naast het afrekenen in Euro maken we ook Dollar abonnementen mogelijk. Dit maakt het gemakkelijker voor internationale klanten buiten het Euro-gebied om Clonable te gebruiken.

Bitmiş özellikler

Maart 2024

Nieuwe setup funnel

Deze update verandert the setup funnel van de clone, we hebben er voor gezorgd dat klanten een beter inzicht hebben in welke taken ze nog moeten en kunnen doen voor hun clones, hierbij is er extra onderscheid gemaakt in het type taak voor een clone.

Maart 2024

Tijdens proefperiode mogelijkheid tot onboarding demo

Omdat er soms nog onduidelijkheden zijn bij het opzetten van een nieuwe site hebben we een functionaliteit ingebouwd voor het rechtstreeks benaderen van de customer service: het inschieten van een onboarding demo is veel gemakkelijker, en houdt rekening met de door de klant gewenste tijd.

Maart 2024

Resmi ve gayri resmi dil

In sommige talen is dit zeer van belang, bv. voor Duitsland. Klanten kunnen voortaan kiezen welke aanspreekvorm er gebruikt dient te worden. Formeler, informeler of gelijk aan de originele website

Maart 2024

Affiliates kunnen leads doorgeven

Om het voor resellers / affiliates eenvoudiger te maken nieuwe potentiële klanten door te geven is er een functionaliteit ingebouwd waarmee affiliates zelf leads waarmee ze gesproken hebben in het systeem kunnen zetten. Als de lead uiteindelijk zichzelf aanmeldt wordt deze automatisch toegewezen aan de reseller en wordt de commissie uitgekeerd.

Maart 2024

Arapça

Arabisch was een gewenste taal voor onze (potentiële) klanten. Inmiddels is dit toegevoegd. 

Februari 2024

CCV-Shop compatibiliteit

Deze update lost een bug op waardoor niet alle blokken in Ccv Shop vertaald werden. Deze update voegt ook ondersteuning toe voor het Jaxon data formaat dat gebruikt wordt door CCV Shop. Daarnaast zorgt de update ervoor dat knoppen in dialogs ook automatisch vertaald worden in CCV Shop. Door deze updates is de compatibiliteit met CCV-Shop enorm verhoogd.

Februari 2024

Teams verbeteringen

Deze update voegt wat QOL updates toe aan de teams:

 • Kan zien wie er uitgenodigd is voor een team
 • Kan invites verwijderen
 • Kan invites zien die verlopen zijn

January 2024

Dynamische ips voor sites + check of IP is veranderd.

Wanneer een clone minstens 3 uur niet beschikbaar is wordt er nu een controle uitgevoerd of dat het origin IP veranderd is. Als dit zo is, wordt het origin IP bijgewerkt in een poging het probleem automatisch op te lossen. Nieuwe achtergrond taak die ieder uur checkt voor sites met dynamische ips of de site nog goed werkt.

January 2024

AI functionaliteiten mbt proofreading / verbeteringen

We noticed a need for proofreading functionality. While we can obviously never make AI translations as good as a native translator, we can use AI to approximate this as closely as possible. We are currently working on a functionality to have the translations checked again by AI. This will give better results, and will be integrated soon.

December 2023

Amerikaans Engels en Braziliaans Portugees

We hebben het mogelijk gemaakt te kiezen tussen verschillende vormen van een taal. In dit geval voor Amerikaans Engels en Portugees Braziliaans.

December 2023

WooCommerce functionalities in WordPress plugin

Many WooCommerce webshop users would like more features to operate their webshop internationally. We are thinking of:
- Currency conversion for clone, making it possible to go from a Euro country to Denmark, for example.
- Assortment changes for foreign clone
- Price changes in foreign clone
- Exclude pages

November 2023

Javascript ve harici kaynakları tarayıcı üzerinden çevirme

In veel gevallen is het minder erg als content niet in de broncode vertaald is, maar moet het er vooral voor de gebruiker goed vertaald uitzien. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om javascript en externe bronnen via de browser te vertalen. Deze feature is alleen mogelijk voor de medewerkers van Clonable zelf.

November 2023

Brazilian Portuguese

We have made it possible to choose between different forms of a language. At least in the case of Portuguese for Brazil.

Ekim 2023

WordPress plugin version 2

The Wordpress plugin has been expanded. There is a script for language switcher integration, so users can install it even faster and easier without technical knowledge. There is a subfolder functionality built in, so the user no longer has to do the dns configuration and it becomes even easier to use Clonable without technical knowledge. There is also a link to the Clonable dashboard.

Aralık 2022

yeni gösterge tablosu url çevirileri

URL çevirisi daha iyi olabilirdi. Ziyaretçi artık çevrilen tüm url'lere genel bir bakışa sahip ve bunları manuel olarak da kolayca düzenleyebilir.

Haziran 2023

New Clonable search engine Site Search

In your clone, the search engine normally searches in the original language. This is not problematic with a clone in the same language, but quite annoying in another language. We have developed a solution for this within Clonable.

In addition: if the customer uses a search module that works on the basis of a feed (such as Doofinder, Sooqr, etc.) then this works seamlessly with Clonable. This is often the case with webshops.

Mayıs 2023

İkame kurallarına ilişkin yorumlar

We noticed that sometimes users do not know what substitution rules are for. Sometimes another user or the Clonable support service created the substitution rule. It is nice if you can attach some kind of label to it, which makes it clear what the rule is for.

April 2023

Dil değiştirici

Birçok müşteri bayrak / ülke seçici eklemeyi soruyor. Şimdi bu seçeneği ekliyoruz, böylece müşteriler web sitelerine ve klon web sitelerine bir komut dosyası aracılığıyla kolayca bir dil değiştirici ekleyebilirler.

April 2023

Dinamik beslemeler

XML çeviri modülümüzü kullanan Webshop müşterileri, XML beslemesini her gün veya her hafta yeni çevirilerle yenileyen dinamik bir besleme işlevine sahip olmak istediklerini belirttiler. O zamandan beri bu gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinleştirilmişse XML beslemeleri güncellenir:

 • Kullanıcı XML beslemesinin ne sıklıkta güncelleneceğini seçebilir (ek ücretlere karşı)
 • Müşteriler XML beslemesi için aylık bir bütçe belirleyebilir
 • Bir bütçeye ulaşıldığında, müşteriler bu konuda bir bildirim alır
 • Müşteriler, kullanım ve faturalandırma sayfasında farklı yayın kotalarını görebilirler.
 • 50MB'a kadar ve 50MB dahil olmak üzere daha büyük beslemeler için destek

March 2023

önizleme klonları

Müşteriler, sınırlı sayıda çevrilmiş karakterle kendi önizleme klonlarını kolayca oluşturabilecekler.

March 2023

Yeni kayıt süreci

To make it even easier for customers to sign up, we are greatly improving and simplifying the signup process. For example, it will also be possible to register a domain at Clonable, after which all the settings for that international domain will be ready to create a Clone immediately. This way, customers no longer have to deal with the DNS change process if they want to.

Şubat 2023

Norveççe

Norveççe'yi çeviri yapabileceğiniz bir dil olarak ekledik.

Aralık 2022

Sayfanın hala canlı olup olmadığını günlük kontrol edin

Müşteriler DNS kayıtlarını değiştirirse, klon web sitesi onlar farkına bile varmadan çevrimdışı olabilir. Bunun için bir sinyal oluşturmak istiyoruz.

Kasım 2022

Smaller package X

For customers with smaller or fairly static websites, we have added a small 'do it yourself' package. For € 15 you can get started yourself with Clonable, without support and you can buy additional characters whenever you want. The character price is much higher though.

Ekim 2022

Ortaklık programı

Ortakların müşterileri yönlendirebilmelerini ve bunun için cazip bir komisyon alabilmelerini sağlamak için bir ortaklık programı oluşturuyoruz.

Ekim 2022

yeni klonlar oluştururken yer tutucu sayfa

Daha profesyonel bir görünüm sağlamak için, klon oluşturma sırasında bir yer tutucu sayfa oluşturduk. Bu, klon hazır olana kadar kendini yeniler.

Ekim 2022

Korece

Korece'yi çeviri yapabileceğiniz bir dil olarak ekledik. Latin veya Kiril dili olmadığı için çeviri kalitesi konusunda biraz daha az garanti veriyoruz. Test ederek bu konuda daha fazla bilgi edineceğiz.

Temmuz 2023

New Clonable website

Clonable 's website itself was in need of renewal. The new version is faster, clearer and the design and ease of use is tip-top everywhere.

Ekim 2022

Ukrayna

Ukraynacayı çeviri yapabileceğiniz bir dil olarak ekledik.

Ekim 2022

Dönüşüm takibi

To ensure that customers can apply conversion tracking, a functionality was built into Clonable to enable this....

Eylül 2022

karakter sayacı (dahili kullanım)

Bir web sitesinin kaç karakterden oluştuğunu kontrol etmek için, bir web sitesinin 400.000 veya örneğin 1,5 milyon karakter içerip içermediğini küçük bir hata payıyla tespit edebilen bir karakter sayacı oluşturduk. Bu, müşteri için bir abonelik seçmeyi kolaylaştırır.

Ağustos 2022

yeni ayın gelmesine kaç gün kaldı

Şu andan itibaren, müşterinin kontrol paneli, müşterinin aylık karakter kredisini ne zaman tekrar kullanabileceğini gösterecektir. Bu şekilde, müşteri içerik ekleyip eklemeyeceğine veya ek karakter satın almaya karar verip vermeyeceğine daha kolay karar verebilir.

Ağustos 2022

XML beslemelerinde url çevirileri

XML beslemelerindeki URL'ler de bundan sonra çevrilecektir.

Temmuz 2022

Türkçe ve Endonezce

Çeviri yapabileceğiniz diller arasına Türkçe ve Endonezce'yi de ekledik

Temmuz 2022

büyük editör güncellemesi

 • Klonda yapılan tüm değişikliklere genel bakış
 • Çeviri başına tüm değişikliklere genel bakış
 • Tüm SEO değişikliklerine genel bakış
 • İletişim kutularının stilini her klonda aynı görünecek şekilde değiştirdik
 • Düzenleyicideki düğmelerin stilleri, her klonlamada mümkün olduğunca az değiştirilecek şekilde ayarlandı
 • Daha net bir genel bakış için düzenleyici düğmelerini bir açılır iletişim kutusuna yerleştirin
 • Daha kolay düzenleme için düğme konumlarını ayarlama yolu eklendi

Haziran 2022

Beyaz alan oluşturma

Stil ve editörün kişiselleştirilmesi.

Haziran 2022

Değişen metinler için kelime listeleri

 • Değiştirme kuralları sayfasında kelime listeleri için yeni sekme (metin değiştirmeleri).
 • Kolay kelime araması için arama alanı ve sayfalandırma.
 • Kelimeleri silmek için onay.
 • Bir veya daha fazla kelime aynı anda değiştirilebilir.
 • Kurallar otomatik olarak büyük harf kullanımını benimser. Böylece, büyük harfli ve küçük harfli kelimeleri değiştirmek için yalnızca bir kurala ihtiyaç duyulur.
 • Kurallar büyük/küçük harfe duyarlı olacak şekilde ayarlanabilir. Otomatik büyük harf kullanımı da devre dışı bırakılır.
 • Bir kural silindiğinde kurallar tersine çevrilebilir.
 • Bir parça, bir kuralın geçerli olduğu düzenleyici ile düzenlendiğinde, bu kural o parça için tersine çevrilmez.
 • Yeni çeviriler için kurallar ekleme sırasına göre uygulanır.
 • Metin değiştirmeleri yalnızca çevrilen alıntılar için geçerlidir.
 • Metin değiştirmeleri normal ikame kurallarından önce uygulanır.

Haziran 2022

Gösterge tablosundaki ortaklar

PostNL gibi işbirliği ortaklarımızın da kontrol panelimizde bir yeri olacaktır. Amaç, müşterilerin web sitelerini veya web mağazalarını hızlı ve kolay bir şekilde geliştirebilmelerini sağlamak için ilgi çekici her türlü diğer e-ticaret hizmetinin burada listelenmesidir.

Haziran 2022

Resim Düzenleyici

Görüntüleri değiştirmek için artık editör de kullanılabilir.

 • Bir görüntü değiştirildiğinde görüntü değiştirme kuralları oluşturur.
 • Mevcut bir kuralın ne zaman değiştirildiğini algılar.
 • Bir kuralın tersine çevrildiğini algılar ve ardından onu siler.
 • Bir kullanıcı aynı kuralı iki kez oluşturmaya çalıştığında bunu algılar ve ardından ikame kurallarını kullanmayı önerir.
 • Bazı sitelerde düğme düzgün çalışmaz. Bu durumda (neredeyse) görünmez veya alttaki düğme de eylemini gerçekleştirir ve bu da sayfanın değişmesine neden olabilir.

Nisan 2022

XML beslemeleri

It is also possible with Clonable to translate your site's XML feeds. XML feeds are usually shopping feeds. This allows your products to be found on Google shopping, for example.

Nisan 2022

Magento eklentisi

Magento generally works flawlessly with Clonable without any special modifications.

Şubat 2022

WordPress eklentisi

WordPress için, eklentimizi aşağıdaki verilerle kurup yapılandırarak dil etiketlerini kolayca ekleyebilirsiniz. Dil etiketleri eklemeniz veya kaldırmanız gerekiyorsa (örneğin, sitenizde başka bir şekilde zaten var oldukları için), JSON verilerini düzenleyebilirsiniz.

Şubat 2022

'Ek çeviri karakteri paketleri' satın alıyor

Müşterilerin daha küçük aboneliklerle çeviri karakterlerinin tükenmemesini sağlamak için 'çeviri paketleri' sunmak istiyoruz. Örneğin, 100.000, 1.000.000 veya 5.000.000 karakter satın alabilirsiniz.

Ocak 2022

MyWebstore

07-01-2022 tarihinden bu yana, MijnWebwinkel daha iyi desteklenmektedir, böylece filtreler ve ödeme sayfasındaki metinler gibi daha önce çevrilmemiş öğeler de artık düzgün bir şekilde çevrilmektedir.

Kasım 2021

Canlı editör

Çevirileri ve klonunuzun öğelerini değiştirmek için ne görürsen onu alırsın editörü. Bu şekilde, sayfada değiştirmek istediğiniz şeyin üzerine tıklayarak ayarlamalar yapmak mümkündür. Bu aynı zamanda ana dili İngilizce olan bir redaktörün sitede gezinirken ayarlamalar yapmasını daha da kolaylaştırır.

Ağustos 2021

URL'ler otomatik çeviri

Önceden URL'lerin yükleme yoluyla çevrilmesi gerekiyordu. Artık buna gerek kalmadı. URL'ler diğer dillerdeki klonlar için otomatik olarak çevrilir. URL'leri özelleştirmek için seçenekler de vardır.

Ağustos 2021

XML Çevir

XML çevirisi mümkün kılınmıştır. Bu, örneğin ürün beslemelerini takip etmek ve özel arama motorları oluşturmak için çok kullanışlıdır.

Temmuz 2021 sonu

Macaristan'dan Japonya'ya

Own Clonable site cloned to many languages/countries... practice what you preach!

Temmuz 2021 sonu

JSON

Yakın zamana kadar JSON'u çevirmek mümkün değildi. Şimdi bunun mümkün olduğu noktaya ulaştık. Bu özellik şu anda beta aşamasında, çünkü herhangi bir sorun olup olmayacağını henüz bilmiyoruz.

Temmuz 2021'den itibaren

Yükleme işlevi aracılığıyla URL'leri çevirin

Bir kazıyıcı aracılığıyla, web sitenizdeki tüm URL'leri bulabilir, çevirebilir ve yükleyebiliriz. Bu yılın ilerleyen zamanlarında tüm URL'ler için otomatik çeviri işlevi olacak, böylece yeni bir sayfa eklediğinizde bile URL otomatik olarak çevrilecek.

Haziran 2021

5 dakika

and feature was built so that any employee of Clonable could generate a foreign website as a demo within 5 minutes. This feature allowed many people to be convinced more quickly of the usefulness of Clonable.

Ocak - Haziran 2021

Bilgi bankası ve web sitesi

2021'in ilk aylarında siteyi çalışır hale getirmek için çok çalıştık. Müşterilerimiz için kapsamlı bir bilgi bankası, bilgilendirici videolar, açıklamalar vb. oluşturduk.

Ağustos 2020

Clonable

The name Clonable is born...

Aralık 2019

Gösterge Tablosu

Gösterge tablosunun ilk sürümü çevrimiçi olarak kullanıma sunuldu, böylece müşteriler onunla çalışmaya başlayabilir.

İstenen özellikler

Metatitle ithalatı

We want to make SEO in Clonable even easier. With a metatitle import for example.

Sınır ötesi SEO anahtar kelime araştırması

Clonable wants the foreign websites to be as successful as possible. So we also want to start offering SEO keyword analysis, in combination with external partners. So that the start abroad will be as smooth and smart as possible.

Artık aktif olmayan ikameler hakkında bildirimler

Bazen web sitesi değiştiği için artık aktif olmayan kurallar vardır. Kontrol panelinde bazı kuralların gereksiz hale geldiğine dair bir sinyal olduğundan emin olmak istenebilir

Editör değişikliklerini mobil editörde de yapmak mümkün

Artık düzenleyici yalnızca masaüstü görüntüleme için kullanılabilir.

Proofreader platformu

We want to build a proofreader platform, where proofreaders can profile themselves and where Clonable clients can hire them for all kinds of jobs.

SPA ve PWA çevirisi

Bu teknolojileri de tercüme edebilmek istiyoruz.

Silme işlemlerini geri alma yeteneği

İkame kurallarını oluştururken ve değiştirirken, değişiklik her zaman istenen sonucu getirmez. O zaman müşterinin eski kuralları geri yükleyebilmesi iyi olurdu.

Yasal işlevler

Clonable would like to make it easier for customers to prepare legally necessary documents, such as general terms and conditions, etc. in order for different countries.